SNART FARVEL

Nå nærmer det seg avreise, har kun en full dag igjen i den vakre italienske byen min. Koffertene er så og si ferdig pakket, bare småtterier igjen. Til min store overraskelse har jeg foreløpig klart å unngå overvekt, hvor utrolig er ikke det!? 

Denne stunden jeg har hatt her i Roma har vært helt fantastisk, utrolig spennende og full av nye erfaringer. 
Det å plutselig skulle ta vare på deg selv helt og holdent, lage mat og vaske både klær og leilighet, planlegge dagene og følge med på økonomien. 
Ja, alt det som hører med å flytte hjemmefra. Jeg må si at jeg har overrasket meg selv. 
Jeg har penger igjen, jeg har fått alt for mye mat mens jeg har vært her og ikke slurvet unna måltidene, jeg har vasket leiligheten, kanskje ikke vært så ryddig, men har tatt ryddesjauer innimellom på eget initiativ. Bare det er imponerende syns jeg. haha..Men vi har jo også alle opplevelsene ved det å bo i en fremmed by, all kulturen som blir en del av hverdagen.  Alle de vakre byggene som ligger på rekke å rad bortover gata med fontener og piazzaer på nesten hvert enste hjørne, selgere som roper ut "Prego! Prego! Ciao bella! Special price for you!", gatemusikanter av alle slag, folk utenfor resturangene som vil ha deg til å spise hos dem. Alt dette er mitt fantastiske Roma i ett nøtteskall, som jeg har vært så heldig å få bo i og som jeg skal tilbake til igjen. 

Har jo også vært så heldig å få reise til både Firenze og Venezia, samt noen småsteder rund omkring. Badeferier og vinfestivaler blandt de. Men Venezia er vel muligens det som gjorde mest inntrykk. Må si at Venezia om mulig var hakket mer fortryllende enn Roma, på tross av oversvømmelse på 120 cm over vanlig vannbestand. Vasse rundt med vann til knærne gjennom trange gater, gondoler, broer, smug. Fantastisk, rett og slett herlig! 

Kommer til å savne Italia mens jeg er hjemme, språket, menneskene, kanskje til og med turistmengdene. Heldigvis skal jeg tilbake hit. 21. februar går flyet fra Gardemoen og jeg er igjen på plass i Roma. 
I mellomtiden skal jeg henge rundt med venner og familien hjemme i Norge. Feire bursdag, jul og nyttår. Ha eksamener og jobbe meg opp penger igjen.
Det blir veldig godt med noe annet en pasta og pizza til mat. Få smaken på ordentlig kjøtt igjen. Biff, passe stekt med litt blod, rådyrstek og elgkjøtt.
Nei, noen måneder hjemme blir bra. 

 


Fra Venezia. 

- MarteRB


Én kommentar

Hilde

06.11.2012 kl.23:42

Gleder meg så sykt til du kommer hjem!!

Skriv en ny kommentar

Marte R.B.

Marte R.B.

18, Rakkestad

Hei! Jeg er en jente som skal studere i Roma ett år. Jeg vil derfor blogge endel om dette studiet og Roma generelt. Kommer også til å blogge om hverdag før, under og etter, samt interesser som jeg har. Dere kan kontakte meg på mail: Marbak9@ostfoldfk.no

Kategorier

Arkiv

hits