EN VANLIG DAG I ROMA

Vel hjemme fra en utrolig fin helg med herlige mennesker i Firenze sitter jeg nå hjemme og slapper av med gossip girl. Det er varmt og godt og jeg er sliten etter en lang helg som har gått så altfor fort. 
Følt første snevet av hjemlengsel i helgen, ikke til Norge, men til Roma. Merkelig å tenke på at dette er hjemmet mitt nå, det er her senga mi er, den gode dobbeltsengen jeg deler med Elisabeth. Savner personene hjemme, men ikke Norge, ikke høsten og kulden, eller Mysen vgs. Bare menneskene. 

Idag er det mandag, jeg har fri og valgte derfor å dra til parken for å lese, slappe av og se på byen. 
Det er det som er så fasinerende med å bo her i Roma, alt av arkitetur og berømte plasser ligger rett utenfor døren din. 
Kan jo bare ta ett eksempel fra dagens tur.  

Med musikk på øret på vei til parken fulgte jeg Via del corso (den berømte handlegaten) til Piazza del Popolo med tvillingkirkene og byporten. 
Går derfra opp til selve parken og utsiktpunktet og titter utover byen. Sender ett blikk til Peterkirken, Engleborgen, Bløtekaka.
Sjenker disse vaktre berømte plassene en tanke og går videre innover og finner meg ett sted å sitte.
Det svermer med italienske mennesker rundt meg, noen spiller ball, andre soler seg og snakker med hverandre. 
Jeg finner meg en fin plass i skyggen av ett tre og rigger meg til på det medbringte teppet. Leser om Sokrates, Platon og dialogen Menon, skriver disposisjoner til semesteroppgaven, spiser litt potetgull og drikker vann mens jeg skriver noen postkort i pausene mine. Der sitter jeg i mange timer og slapper av i sola før jeg velger å gå hjemmover igjen. 
På hjemveien går jeg forbi spansketrappene, det svermer med ivrige turister som stiller seg opp får å ta bilder. Tenker at for to uker siden var jeg en av de, men ikke nå lenger, og det føles godt.
Fortsetter nedover handelgaten, blir ropt etter med "Bella, bella". Spaserer videre, krysser over til Marcus-Aurelius søylen, kaster ett raskt blikk og forsetter videre til Trevi-fontenen. Igjen, masse turister.
Stopper og titter kort på underverket noen minutter før jeg fortsetter til Phanteon. 
Tenker på historietimene hjemme med Märit og resten av påbygg-gjengen, savner de menneskene.
Forsetter videre til Piazza Navona, ett av Romas vaktreste plasser. Også her er det overfyldt av turister og kunstnere som skal selge sine verker, og de som bare skal selge sevfølgelig.
Stopper og ser  litt på gateartistene, idag var det en utrolig merkelig klovnelignende person der, ler litt og går videre. 
100 meter til gjennom trange gater og jeg er vel hjemme. Livet er herlig, Roma er vakkert, og alt ligger med en kort spasertur ut av døra mi. 

 

 

-MarteRB 

Én kommentar

Kamilla

12.09.2012 kl.20:58

We miss you too, Marte!!

Skriv en ny kommentar

Marte R.B.

Marte R.B.

18, Rakkestad

Hei! Jeg er en jente som skal studere i Roma ett år. Jeg vil derfor blogge endel om dette studiet og Roma generelt. Kommer også til å blogge om hverdag før, under og etter, samt interesser som jeg har. Dere kan kontakte meg på mail: Marbak9@ostfoldfk.no

Kategorier

Arkiv

hits