ROME - MY NEW HOME!

Da er jeg endelig her, eller, jeg har vært her nå i 4 dager. Alt er helt fantastisk,  byen, leiligheten, lærerne, menneskene, "samboerne mine". ja dere forstår greia. 

Vi har jo vært igjennom ett lite program den første helgen.

Torsdag: Annkomst og felles "bli-kjent-middag" på kvelden.
Superkoselig, virket som alle fikk en god tone, jeg fikk i hvertfall det med de jeg fikk snakket med.
Leiligheten er så sinnsykt fin, og vi bor bare 4 stykker sammen, noe vi ser på som en fordel.
Den ligger rett ved Piazza Navona hvis det skulle gi noen en formening om hvor i Roma jeg bor. 
Ble også med i en annen leilighet på kvelden, den og var kjempefin! Der bodde de 6 eller 7 tror jeg, så den var ganske mye større enn våres, og de hadde balkong! Det er det eneste vi savner i vår luksusproblem med andre ord! 

Fredag: Infomøte og sykkeltur i Boheme-parken. 
Infomøtet var i det lokalet vi skal ha undervisning, så var greit å få sett hvor de ligger hen. Får å komme dit må vi gå i ca 15-20 min, ikke lange turen med andre ord. 
Kl 5 gikk vi til spansketrappen for å så gå videre til Boheme-parken. i rotet oss skikkelig bort og gikk den omveien til spanketrappen. Den sto ikke på kartet så vi var nødt til å synse litt, endte med at vi fikk sett både Pantheon, Trevi-fontenen og Marcus-Aurelius søylen på forskudd. haha. 
Sykkelturen var supermorsom! Vi syklet med sånne 4-mannsykler med tak, motor og en dårlig brems. Parken var kjempeflott! 

Lørdag: byvandring og Aperitivo. 
Byvandringen forstår vel de fleste hva går ut på. Vi fikk sett store deler av byen og plassert de litt i forhold til hverandre. FIkk også litt småhistorie med i slengen. 
Aperitivo er en utrolig smart konsept de har her nede. Du kjøper drikke, og får mat med på kjøpet. En type buffe med litt småsnack osv. Genialt før en tur på byen får å få litt mat i magen. 

Søndag: strandtur. 
Etter den heten som er her nede (hetebølge med rundt 30 grader i gjennomsnitt eller noe, varmt er det i alle fall), var det så godt med en strandtur. 
Det var meldt rein og torden, men sola og varmen var på plass og jeg er blitt tomat.  haha. Var utrolig godt å bade og sole seg litt. er sjeldent jeg er så mye ute i vannet på strandtur, men utrolig godt. 
Når vi kom hjem fant jeg, Sondre og Gul (Marie) ut at vi skulle gå på den irske pub´en rett nedenfor døra vår får å se på fotball.
Var jo tross alt Liverpool - Manchester city og Milan - ??? som gikk. Vi fulgte med på hver vår kamp om dere skulle lure. 

Idag er det første skoledag, noe jeg gleder meg til! 
Så vi får se hvordan det går. 

HAR NÅ PRØVD Å LASTE OPP BILDER TRE GANGER, OG DET HAR IKKE FUNGERT.  SÅ DERE FÅR BILDER SENERE EN GANG. 

-MarteRB  


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marte R.B.

Marte R.B.

18, Rakkestad

Hei! Jeg er en jente som skal studere i Roma ett år. Jeg vil derfor blogge endel om dette studiet og Roma generelt. Kommer også til å blogge om hverdag før, under og etter, samt interesser som jeg har. Dere kan kontakte meg på mail: Marbak9@ostfoldfk.no

Kategorier

Arkiv

hits