STUDIEÅR I UTLANDET | ROMA

Jeg har i det siste fått en del kommentarer og spørsmål angående året jeg skal ha i Roma. Derfor tenkte jeg at det kan være nyttig for dere som lurer å få ett innlegg om skolen og opplegget.  Skrev tidligere et innlegg om Roma når jeg var i tenkefasen, det kan dere lese -her-.
Det vil si at dette blir ett langt og forholdsvis tungt innlegg. Så for dere som ikke syns dette er noe interessant, jobbe dere videre nedover bloggen. :-)

Altså, som dere sikkert allerede har skjønt så skal jeg ett år til Roma. Eller, det er egentlig ikke ett helt år engang, men to semestre som er på ca. 2,5-3 måneder hver seg. Man reiser i august, kommer hjem i november, er hjemme frem til februar er og der til mai(?). Dermed er jeg hjemme i julen, og kan feire den hjemme i Norge med familien! Får også litt tid på å jobbe opp litt penger og forberede meg til neste semester.

Jeg har meldt meg på tilbudet til -Kulturakademiet-. De samarbeider med -høgskolen i vestfold-, og all undervisning er på norsk med norske dyktige forelesere. Det er i hvert fall noe jeg setter veldig stor pris på. De har også tilbud om studier til Barcelona og Bali.
De har et fast oppsett på fag du skal ta når du er utenlands, og det er ex Phil, ex Fac, idehistorie, kulturhistorie og for de som er i Roma, Italiensk (nivå A1 og A2). Man kan også velge å ta et italienskkurs det halvåret du ikke har italiensk som fag, dette koster ekstra og er frivillig. Dette er altså helårsstudiet (to semester) som jeg har.

 Du kan også velge å ta et halvt år (ett semester). Du kan velge mellom høst- og vårsemester. De to har forskjellige fag, og da må du se hvilke fag du ønsker å ta når du velger mellom høst og vår. Her er de forskjellige fagene (slik jeg har forstått det): Høstsemester; ex Phil, exFac og idehistorie (pluss italiensk-kurs hvis ønskelig). Vårsemester; kulturhistorie (pluss italiensk-kurs hvis ønskelig).

Dette er ett opplegg som gir studiepoeng, noe som kommer godt med. Ett helårsstudie vil gi deg 60 studiepoeng, mens et halvtårssemester vil gi deg 30. Merk dere at dette er studiepoeng. Ta dette med en klype salt, men jeg mener at 30 studiepoeng tilsvarte 1 tilleggs poeng, og da vil jo selvfølgelig 60 tilsvare 2. 


Det er selvfølgelig eksamener i alle fag, og jeg mener å huske at alle sammen foregår i Norge. Altså fra første semester har du eksamener i slutten av november, starten av desember. Mens siste semester har du eksamen i mai/juni. Dermed lønner det seg å være flink selv og lese godt i Roma og spørre foreleserne slik at det bare blir reparasjon før eksamen hjemme i Norge. 

Krav til å få være med på dette er rett og slett generell studiekompetanse. Enkelt og greit. Er ingen opptaksfrist, for skolen tar opp fortløpende. Så, jo raskere du er, jo lettere er det å komme med. Du får da 10 dagers frist før du må betale depositum og får garantert plassen din.

Så over til det som er gøy med denne studieturen!

Det er jo selvfølgelig mer enn skole, og det er jo det sosiale. I Roma bor man i leiligheter sammen med 4-6 andre personer. Det er Kulturakademiet som holder de, så man slipper å finne bosted selv. Alle leilighetene ligger veldig sentralt til og har gangvei til Piazzaer som Campo Dei Fiori, Piazza Navona og monumenter som Colosseum. Med andre ord, midt i smørøyet. Det er også bare rundt en halvtime til stranden slik jeg forstod det, og veldig lett å komme seg dit. Alle leilighetene skal ha internettilgang. Så samles man jo til middager og koselig kvelder sammen.

Utover dette blir det arrangert to litt større utflukter, en til Firenze og en til Venezia. Disse koster i tillegg, men tror ikke det var mer enn ett par tusen per stk. Ellers er det utflukter til museum og andre severdigheter. Leste også at de ofte tar med seg fagene ut. At i en italiensk time går ut på restaurant og alle må prøve ut italiensken sin. Kjempegøy!
Man kan lese mer på bloggen til de som er i Roma akkurat nå. Her er de flinke til å oppdatere og man får ett innblikk i hvordan det fungerer.
Les bloggen deres -her-

Nå har det seg sånn at bilder forteller mer enn ord, og det gjør det her også. Så her kommer det endel bilder som jeg har lånt fra Kulturakademiets sider.- HVA SYNS DERE, NOEN FLER SOM FIKK LYST.

-MarteRB

 

 

 

2 kommentarer

Matilde

16.04.2012 kl.23:14

Utrolig vakkert i Roma. Ambefaler deg på det sterkeste å besøke Peter kirken! :-)

Marte R.B.

18.04.2012 kl.09:41

Matilde: Ja, hører alle sier det er så fint der! Har ikke fått vært der selv enda, så studiet blir min første tur dit, og garantert ikke siste :-)

Peter Kirken står på agendan fra før av og! :-)

Skriv en ny kommentar

Marte R.B.

Marte R.B.

18, Rakkestad

Hei! Jeg er ei jente som tidligere har gått interiør og utstilling og nå tar et år med påbygg. Jeg elsker alt som heter mote, klær, sko ect. Dette er mye av det jeg blogger om, i tillegg til min hverdag og mine andre interesser. Dere kan kontakte meg på mail: Marbak9@ostfoldfk.no

Kategorier

Arkiv

hits